Bugun...



BÜYÜKŞEHİRDEN YENİ OTOGAR SEFER BİLGİLENDİRMESİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum İlçesi Torba Kavşağında modern, kendi enerjisini üreten Bodrum’a yakışan yeni otogar 24 Haziran 2021 tarihinden itibaren vatandaşların hizmetine sunuldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-06-2021 18:59:39 Tarih: 25-06-2021 18:27

BÜYÜKŞEHİRDEN YENİ OTOGAR SEFER BİLGİLENDİRMESİ

Bodrum yeni otogarına diğer ilçelerden ve mahallelerden gelen Belediye (MUTTAŞ), belediye denetimindeki özel toplu taşıma araçları (ÖTTA) ve Kooperatif araçlarının indirme ve bindirme peronları belirlenmiş olup, yapılan düzenleme ile

 

 Ø Bodrum mahallelerinden gelen (Mazı, Mumcular, Göltürkbükü, Pınarlıbelen, Gündoğan ve Yalıçiftlik hariç) MUTTAŞ araçları tüm seferlerinde, ÖTTA araçları ise belirli saatlerde Bodrum Yeni Otogarda güzergâhlarını tamamlayacaktır.

 

Ø Bodrum ilçesinde bulunan Mazı, Mumcular, Göltürkbükü, Pınarlıbelen, Gündoğan ve Yalıçiftlik istikametinden gelen MUTTAŞ ve ÖTTA araçları yeni otogara giriş - çıkış yaparak Bodrum Eski Otogarda güzergâhlarını tamamlayacaktır.

 

Ø Gündoğan, Göltürkbükü, Mumcular, Pınırlıbelen, Mazı, Karaova güzergâhından gelen Özel Toplu Taşıma araçlarının(ÖTTA) yeni otogar için belirlenen sefer hareket saatleri dışında yeni otogar yolcusu bulunması halinde, bodrum yeni otogarında yolcularını indirerek güzergâhlarına devam edecektir. Ø Menteşe, Yatağan ve Milas İlçelerinden gelen Özel Toplu Taşıma Araçlarının başlangıç bitiş noktaları, Bodrum İlçesi Torba Yeni Otogar olacak şekilde düzenlenmiştir.

 

Ø Şehirlerarası otobüsler ile Bodrum İlçesi Torba Yeni Otogara gelen yolcularımız gün içerisinde her (5) beş dakikada bir olacak şekilde, gece 00.00’dan sonra ise yolcu yoğunluğuna bağlı olarak düzenlenen seferhareket saatlerinde, 24 saat essına göre Bodrum İlçesi şehir merkezi ve eski otogara Belediyemiz MUTTAŞ ve belediyemiz denetimindeki Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTTA) ile ulaşım hizmeti sunulmaktadır.

 

 Ø Bodrum – Milas Havalimanı yolcu taşımacılığı Belediyemiz MUTTAŞ Havalimanı araçları ile yapılmakta olup, MUTTAŞ Havalimanı araçları Bodrum Yeni Otogar ve Bodrum Eski Otogara giriş-çıkış yapmaktadır.

 

Ø Belediyemiz MUTTAŞ ve belediyemiz denetimindeki toplu taşıma araçlarının güncel sefer hareket saatlerine ‘https://www.mugla.bel.tr/otobussefersaatleri’ adresinden ulaşılabilmektedir.

 

Ø Vatandaşlarımız HES kodu entegreli seyahat kartları, temassız özelliği bulunan kredi kartları ve NFC özelliği bulunan akıllı telefonlar ile ödeme yapabilmekte olup, seyahat kartlarını Bodrum Yeni Otogarda Seyahat Kartı Temin ve Dolum Noktalarından temin edilebilmektedir.

 

Ø Diğer ilçelerden bodrum yeni otogara gelen vatandaşlarımız, bodrum eski otogara (ilçe merkezine) aktarma yaptıklarında daha önce ödemiş oldukları ücret tarifesi üzerinden ücret ödeyecek olup, ücret tarifeleri buna göre düzenlenmesi, (Yeni otogar – Eski otogar arası 5 km’dir.) “Örneğin Menteşe İlçesinden, Bodrum İlçesine (Eski otogar) gelen vatandaşlar için uygulanan ücret tarifesi 28,50 TL. iken, yapılan düzenleme ile Menteşe İlçesinden, Bodrum Yeni otogara 26,75 TL. ödeyerek, şehir merkezine ise 1,75 TL. aktarma ücreti ödeyerek aynı fiyata ulaşım sağlayabilecektir.”

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI