Bugun...



Bodrum’un kurbanlıkları erken geldi fiyatları el yaktı

Muğla’nın Bodrum ilçesine Anadolu’nun farklı yerlerinden gelen kurbanlıkların fiyatı el yaktı. Bodrum’un caddelerinde dolaşan 350 keçilik sürü ise ilgi odağı oldu.

facebook-paylas
Tarih: 24-03-2023 14:54

Bodrum’un kurbanlıkları erken geldi fiyatları el yaktı

Muğla’nın Bodrum ilçesine her yıl Anadolu’nun farklı illerinden gelen kurbanlıklar bu yıl iki ay önce geldi. 28 Haziran 2023 tarihinde ki Kurban Bayramı öncesinde ilçeye getirilen kurbanlardan 350  keçilik sürü Torba Mahallesi Demir Caddesi’nden barınacakları ağıla giderken ilgi odağı oldu. Kurbanlık keçileri Yozgat’tan getirdiklerini belirten evli ve 4 çocuk babası 37 yaşındaki Osman Alandağ “Bu yıl havalar soğuk gidince kurbanlıkları Bodrum’a erken getirdi. Kurbanlık fiyatları şimdilik 3500- 5 bin TL. arasında değişiyor, ama bayrama kadar ne olur bilemiyorum” dedi.

 

 

NEREDEYSE ASGARİ ÜCRETLE EŞİTLENDİ, VATANDAŞ ALAMIYOR BİZ SATAMIYORUZ

Erzurum’dan 450 koyun ve keçiyi ilçeye getiren 54 yaşındaki Demir Kılıç ise “Yıllardır Bodrum’a kurbanlık getiriyoruz, ancak vatandaşın alım gücü her yıl azalıyor, bizimde satışlarımız azalıyor, kurbanlık fiyatları neredeyse bir aylık emekli veya asgari ücrete eşit hale geldi. Yem girdileri, masraflar 3 misli arttı, çoban maliyetleri arttı, vatandaş alamıyor biz satamıyoruz, çaresiz kaldık, eski Kurban bayramlarının tadı yok artık. Bu yıl kurbanlıklar 4-8 bin TL. arasında değişir. Bodrum’un  ekonomik potansiyeli yüksek olduğu için buraya getiriyoruz” dedi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI