Bugun...



Bodrum’da kabus yaratan su isale hattı boruları tamamen değiştiriliyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugüne kadar yaklaşık 2800 kez patlayan ve kabus haline gelen içme suyu isale hatlarının tamamen değiştirileceği açıklandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-10-2021 15:34:10 Tarih: 19-10-2021 15:30

Bodrum’da kabus yaratan su isale hattı boruları tamamen değiştiriliyor

 DSİ tarafından yapılıp kaderine terk edilen hatlarda çalışmaların devam ettiğini belirten CHP’li Muğla Büyükşehir belediye Başkanı Osman Gürün “Şu ana kadar isale hattı patlamaları nedeniyle zararımız 40 milyon TL. yi aştı. Hatların 9 bin metrelik bölümünü yeniledik. 2023 yılına kadar hattın tamamını yenileyip içme suyu isale hattının kabus olmaktan çıkarılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde son altı yıl içerisinde yaklaşık 2800 kez patlayan ve ilçede hayatı felç eden içme suyu isale hattında çalışmaların yoğun biçimde devam ettiği belirtildi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Bodrum’un su sorununu önümüzdeki yıla kadar çözmek için önemli bir çalışma başlatıldığı ve bugüne kadar DSİ’nin 10 yıl önce yaptığı ancak sık sık patlamaların meydana geldiği hattın 9 bin metrelik bölümünün yenilendiği belirtildi.

 

 

HATTIN YARISI YENİLENDİ


Yapılan çalışmalar kapsamında Turgutreis ve Bitez Mahallesi DSİ ayrım hatları üzerinde 1150 metre eski tip hattın modern borularla değişimi sağlandığı yeni yıla kadar yarımada genelinde bulunan yaklaşık 9 bin metrelik eski tip DSİ hattını değiştirerek, sık yaşanan arızaların önüne geçmek için çalışmalarını aralıksız sürdüğü belirtildi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün yaptığı açıklamada “Bodrum’da ana isale hatları üzerinde bulunan DSİ ayrım hatlarının eski tip borulardan oluşması nedeniyle sık sık patlaklar oluşmakta ve bölgedeki vatandaşlarımız kesintilerle karşılaşmaktadır. Bölgede eski tip HDPE hatların değişmesi için başlattığımız çalışma kapsamında 9 bin metre DSİ hattının değişimini gerçekleştireceğiz. Yapacağımız çalışmayı yılsonuna kadar tamamlamayı planlıyor, önümüzdeki yaz sezonunda vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almaları için çalışıyoruz. Şu ana kadar isale hattı patlamaları nedeniyle zararımız 40 milyon TL. yi aştı. 2023 yılına kadar da toplamda 18 bin metrelik DSİ HDPE hattını da değişimini planlıyoruz. Bölgedeki sorunların çözümü için yeni projeler üretmeye ve hayata geçirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Son olarak 15 Ekim 2021 tarihinde Ortakent Mahallesi Oyder Caddesi'nde isale hattı patlamış bir otomobil içine düşmüştü. İki genç çevredekilerin öve iş makinasının yardımı ile son anda ölümden kurtarılmıştı.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI