Bugun...



Bodrum’da Antik Pedasa Kenti satışa çıkarıldı, 35 milyon TL.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Antik Pedasa Kenti harabeleri içerisinde bulunan 170 dönümlük zeytin tarlası 35 milyon TL. den satışa çıkarıldı. 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan arsanın içinde bir adet ev bulunuyor. Arsanın sahibi anterhaber.com'a yaptığı açıklamada “Burası 1. Derece Arkeolojik Sit ve geniş bir alan hissedar akrabalarımız tarafından satışa çıkardığımız doğrudur” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 07-03-2021 22:16:03 Tarih: 06-03-2021 21:48

Bodrum’da Antik Pedasa Kenti satışa çıkarıldı, 35 milyon TL.

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Konacık Mahallesi’ndeki 2500-3 bin yıllık Antik Pedasa Kenti içerisinde antik kalıntılarında bulunduğu 170 bin metrekarelik arazinin ilan verilerek satışa çıkarıldığı görüldü. İçerisinde kagir bir ev bulunan ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisinde olan yerin satışa çıkarılması Bodrum’da günün en çok konuşulan konusu oldu.

 

 

ANTİK KENTTE KAZI VE KURTARMA ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTI, TANRIÇA ATHENA’NIN TAPINAĞI BULUNMUŞTU

 

Prof. Dr. Adnan Diler’ in 2012 yılında kazı ve kurtarma çalışmalarını başlattığı Pedasa Antik kentinde satışa çıkarılan arsanın bulunduğu alanda, 2500 yıllık evler ve mezarlar ortaya çıkarılmıştı. Her yıl onbinlerce turistin geziye gittiği alanın satılığa çıkarılması şok etkisi yarattı.

Pedasa Antik Kenti Kurtarma Kazıları sırasında Tanrıça Athena Tapınağı , kutsal alan, tapınak ön karakolu ve Leleg kenti ile tapınak arasındaki 2 km. uzunluğunda 4,5 metre genişliğinde 3 bin yıllık kutsal yolun gün ışığına ulaşıldı.  Muğla Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Karya Araştırma ve Uygulama Merkezi , Konacık Belediyesi  ve Bodrum Müzesi’nin ortaklaşa yaptığı çalışmalarda kazı başkanı Muğla Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler başkanlığında yapılan çalışmalarda ele geçirilen, heykel ve yazıtlardan , tanrısal adaletin ve kültürün yeryüzünde uygulanmasını sağlayan ve Tanrı  Zeus’un kızı olarak  bilinen tanrıça Athena Pallas’ın tapınağına ve kutsal alanlarına ulaşıldığı belirtildi.

 

 

35 MİLYON TL. İSTİYORLAR

 

Arsanın satış sorumlusu Bodrum Belediyesi Özel Kalem Müdürü evli ve bir çocuk babası 40 yaşındaki Osman Yürüklü anterhaber.com'a yaptığı açıklamada “Biz üç kardeşiz arsanın başka hissedarları da var. Akrabaları ilan vermişler 35 milyon TL: den satışa çıkarmışlar. Orası 1. Derece Arkeolojik Sit alanı kimse bir şey yapamıyor. Arkeolog Adnan Diler zaman zaman gelip yılda bir ay arkeoloji öğrencileri ile kazı ve kurtarma çalışması yapıyor. Bazen kamulaştırılması gündeme geliyor ama kimse bir şey demiyor. Akrabalırm satışa çıkarmış, hayırlısı bakalım ne olacak. Ayrıca bu bölgenin kontrolü çok zor her arsaya çıktığımızda uyuşturucu, fuhuş yapanlar veya hazine avcıları ile karşılaşıyoruz, ayrıca arsamızdan geçen yoluda çobanların sağlığı için açtık” diye konuştu.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI