Bugun...



Aysu Türkoğlu bu kez North Chaneil'i yüzerek geçecek

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve gectiğimiz yıl manş Denizi’ni geçerek Manş Denizi’ne geçen en genç sporcu Unvanını alan 22 yaşındaki Aysu Türkoğlu bu kez North Chanel'i yüzerek kanalı geçen ilk Türk kadın sporcu olma özelliğini alacak. Türkoğlu "Manş Denizi'nden sonra dünyanın en zorlu parkurlarından biri olan North Chanel'i geçen ilk Türk kadını olmak istiyorum" diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 19-03-2023 14:45

Aysu Türkoğlu bu kez North Chaneil'i yüzerek geçecek

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve geçtiğimiz yıl  İngiltere’den suya atlayarak Fransa kıyılarına tam 16 saat 28 dakika 39 saniyede yüzerek rekor kırıp Manş Denizi’ni geçen 22 yaşındaki Aysu Türkoğlu bu kez hedefini Seven Ocean yüzme maratonlarının en zorlu ikinci parkurunu geçmek için hazırlıklara başladı.

 

BU KANALI GEÇECEK İLK TÜRK KADINI OLACAK

İngiltere ile İrlanda arasındaki 40 kilometre uzunluğundaki North Chanel’i bu yılın yaz sezonu sonunda geçmek istediğini belirten Aysu Türkoğlu “Dünyada en zor yüzme maratonunda 7 kanal var, ben bu kez 2. Defa bu kanallarda birini geçmek istiyorum ve bu kanalı geçen ilk Türk kadını olacağım. Bu nedenle organizasyon ile ilgili hazırlıklara şimdiden başladık. Benim için oldukça fazla duygu ve deneyim kazandıracak bir hedef olacak. Çok ama çok zorlu bir parkur olduğunu şimdiden söylemek isterim. Oldukça soğuk bir suda yüzeceğim o nedenle kanalı geçmek zor olacak ama amacım Türk kadının Türk sporcusunun neler yapabileceğini bir kez daha göstermek” diye konuştu.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI