Bugun...



Ali Koç ‘Fenerbahçe Atatürk Stadyumu’ ismini açıkladı: En çok bize yakışır!

Fenerbahçe Kulübü'nde düzenlenen tüzük tadili genel kurul toplantısında 'Fenerbahçe Atatürk Stadyumu' ismi onaylandı. Stat isim değişikliği en kısa sürede hayata geçirilecek.

facebook-paylas
Tarih: 09-09-2023 16:49

Ali Koç ‘Fenerbahçe Atatürk Stadyumu’ ismini açıkladı: En çok bize yakışır!

Fenerbahçe Kulübü'nün olağanüstü tüzük tadili genel kurul toplantısı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda düzenleniyor. Toplantının en önemli gündem maddesi olan stat isim değişikliği ile ilgili kulüp üyeleri oy kullandı. Üyeler oy birliği ile isim değişikliği yetkisini yönetim kuruluna verilmesini kabul etti.

Böylece Fenerbahçe Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu ismi kesinleşti. Stadyumun ismi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gerekli izin aldıktan sonra resmileşecek.

 

Genel kurulda kürsüye çıkıp konuşmasını gerçekleştiren kulüp başkanı Ali Koç, stat ismi değişikliği hakkında açıklamalarda bulundu.

Eski kulüp başkanı Şükrü Saracoğlu'nun adının verildiği stat isminin ‘Atatürk’ ile değiştirilmesi yönünde genel kurul üyeleri tarafından oy kullandı. Ali Koç oylamaya geçilmeden önce söz alarak bir büyük kulübün stat isminin Atatürk olmasının en çok Fenerbahçe’ye yakışacağını söyledi. İşte Ali Koç’un Atatürk Stadı ile ilgili sözleri:

 

‘SARAÇOĞLU İSMİ YAŞATILACAK’

“Stadyumumuzun isminin Atamız’ın adını taşıması… Görüş, öneri, toplantılardaki sözler, söylemler sonrası harekete geçtik. Çok enteresandır, birkaç kişiden Şükrü Saraçoğlu ismi ne olacak soruları aldım. Tabii ki bu süreci yönetirken, ilerletirken ilk yaptığımız işlerden biri Saraçoğlu ailesiyle görüşmek oldu. Kendilerini ziyaret edecektik. Saygın ve nazik aile olduklarını gösterdiler, siz değil biz geliriz deyip sağolsunlar kulübe geldiler. Niye geldiklerini gayet iyi biliyorlardı. Bir türlü konuya giremedik. Tarihten, yıllardan, aileden, Fenerbahçemiz’den, Türkiyemiz’den bahsettik bahsettik, bir türlü konuya gelemedik. 1 saat geçti, Yılmaz Bey’e ‘Esas konumuza gelelim’ dedim. ‘Gerek yok, lütfen gerekeni yapın’ dedi aile. Saraçoğlu ismi kesinlikle yaşatılacak. Bundan zerre kadar şüpheniz olmasın.

 

 

‘ATATÜRK OLACAKSA EN ÇOK BİZE YAKIŞIR’

“Büyük kulüplerden birinin stadının isminde Atatürk olacaksa, bu da en çok bize yakışır. Sizlerden onay aldığımız takdirde, gerekli yasal süreçler başlatılacak. Devletimizin kapısını çalacağız. Onların bizi anlayışla karşılayacağına dair zerre şüphem yok. İnşallah yanılmıyorumdur.”

“Muhtelif görüşler oldu, stadımıza nasıl sponsor olacak soruları oldu. İçiniz rahat olsun, biz her şeyi düşündük. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, Atasına sıkı sıkıya bağlı olan Atasının sempatisini ve övgüsünü kazanmış Fenerbahçe’nin mabedinin Atatürk ismini taşımasının uygun olacağını düşünerek sizlerin onayına getirdik.”

 

UĞUR DÜNDAR: ŞİMDİDEN HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN

Daha sonra söz alan Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar da şu ifadeleri kullandı: “9 Eylül gibi tarihi bir günde, mabedimiz olan stadyumumuzun adının bundan böyle ilelebet Fenerbahçe Atatürk Stadyumu olarak değişmesi ve tescili konusunda başkanımız ve yönetim kurulumuza gereken yetkiyi tek fire olmaksızın, oybirliğiyle vereceğimizden en ufak bir kuşku duymuyorum! Fenerbahçe Atatürk Stadyumu şimdiden hepimize hayırlı uğurlu olsun. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Fenerbahçe!

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI